PROXIMUS (Zucht) Slot?? EEN WERELD VAN “NO REPLY”

We leven steeds meer in een wereld van “no reply”, een wereld waarin je geen antwoord kan verwachten op simpele en moeilijker vragen. Je krijgt alsmaar meer meldingen “no reply” – wat betekent dat men niet wil horen wat je vraag of reactie is.

No reply. Ook bij communicatiebedrijf Proximus. Lees hieronder wat voorafging. Nu het vervolg:

In deel 2 (zie onder) teken ik bij Proximus Zottegem een contract voor de aankoop van een Samsung A 54. Voorschot 9 euro en verder 24 x 15 euro, totaal 369 euro.

Ik krijg vlak daarop de melding dat het toestel dinsdag 29 augustus op mijn adres wordt geleverd – bij afwezigheid een briefje in de bus waar het op te halen. Een duidelijke afspraak zondermeer.

Woensdag 30: nog geen briefje van Bpost. Donderdag 31 Proximus Zottegem: ja, je moest eerst 9 euro storten. Dat is te vinden op het bericht dat we je stuurden; ik zal het nogmaals sturen (nooit ontvangen). Ik vind in het eerder bericht geen onderdeel voor betaling van die 9 euro, wel een andere melding: “hier vindt u meer over uw bestelling”. Ik klik: nog 2 stappen te doen. Ik klik: applicatie is momenteel buiten gebruik, we werken eraan.
Dag erop: we werken eraan. Dag later, zaterdag: we werken eraan.

Dinsdag Proximus Brussel. Ik ben het “we werken eraan” beu en wil het contract voor aankoop opzeggen, voel me echt boos over gebrek aan duidelijke communicatie. Bediende begrijpt geen Nederlands, maar is vol goede wil en probeert er zicht op te krijgen. Al begrijpt hij het probleem niet dat ik nog altijd geen eigen ‘MyProximus’ heb, want ik kom altijd terecht bij Marguerite, mijn in 2008 overleden lieve moeder. Vandaar dat mijn facturen per gewone post moeten komen, als Proximus niet vergeet het juiste adres te melden.

Hij beëindigt wel het gewijzigde gebruikscontract (2 tv, 2 internet, 1 gsm….), maar de Aankoop ongedaan maken kan hij “niet finaliseren”. Hij zweert me dat hij me de dag erop in de morgen zal bellen om de finalisering van de vernietiging van de aankoop te bevestigen.

Sindsdien niets meer gehoord van Proximus

Ik ben diezelfde da 100 meter verder in een winkel een A54 gaan kopen, 39 euro goedkoper dan bij Proximus. Alles is ingesteld en werkt. Ik heb er tegen een verkoper kunnen praten en die luisterde, die zei niet “no reply”.

Dit verhaaltje illustreert voor mij vooral het groeiend onvermogen om normaal te communiceren, ook als het om communicatie zelf gaat. Muteren we naar een samenleving met oordoppen? No reply.

 

Zie ook:

PROXIMUS: HALLO? HOE KAN IK JE BEREIKEN?

Dan kwam dit op 24 augustus:

Proximus, vervolg: EEN GOED GESPREK

Met gemengde gevoelens naar het Proximus-kantoor in Zottegem gestapt. En zowaar, de Proximus-medewerker luisterde en bracht
alvast mijn bestelling van een smartphone in orde. Vermoedelijk heb ik die maandag.
Wat een opluchting, tegen iemand kunnen praten die dit probleem begrijpt en aanpakt.

Maakte hetzelfde mee bij KBC: na zeer veel gesukkel aan de telefoon over het Intenetbankieren dat niet meer werkte, na chats met een robot die ik zowaar uitschold (hoe gek worden we), werd ik eindelijk en snel geholpen door een loketbediende.

Die efficiënte hulpvaardige medewerker van Proximus in Zottegem toont nogmaals aan hoe essentieel het wel is met iemand rechtstreeks te kunnen praten. Na weken- en maandenlange ergernis, de opluchting. Echt contact kunnen hebben. Proximus, KBC en co, koester jullie medewerkers bij wie de klanten terecht kunnen

 

Geef een reactie