Biden lid van Israëlisch oorlogskabinet

De medeplichtigheid van de VS-regering aan de misdaden van Israël is grenzeloos. President Joe Biden nam woensdag gewoon deel aan een zitting van het Israëlische oorlogskabinet. Deelnemend dus aan de oorlogsplannen van een fanatiek uiterst-rechts oorlogskabinet. En dat schrikken dat bevriende Arabische leiders bedanken voor een onderondsje met hem.

De dag ervoor zat zijn minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken ook al als deelnemer aan het oorlogskabinet. Hij bleef niet de ganse tijd, hij ging enkele uren in een zaaltje apart zitten, waar premier Netanyahu voortdurend langskwam voor overleg.

Blinken was eerder van een koude kermis bij de Arabische vrienden van Jordanië en Egypte thuisgekomen – thuis, want Israel is blijkbaar, als kabinetslid, zijn thuis. De Egyptische president Sissi schrok zich een aap toen Blinken hem verzocht twee miljoen Palestijnen uit Gaza in de Sinai-woestijn onder te brengen. Tijdelijk, zoals degenen die in 1948 werden verdreven en nog tijdelijk in kampen zitten.

Geef een reactie